Junior Information Engineer

Hydro-structural tool
Business area Design & Engineering
Discipline BIM/3D, Building Engineering, Civil Engineering, Contract Management, Control Systems, Electrical Engineering, Finance & Control, Geotechnics, HRM, HSE/QA, HVAC, Hydraulic Engineering, Instrumentation, IT & Automation, Legal, Marine Engineering, Marketing & Communication, Mechanical Engineering, Naval Architecture, Office & Facility Management, Piping, Process Engineering, Procurement, Risk & Asset Management, Sales, Structural Engineering, Traffic Engineering
Experience Young Professional
Location Papendrecht

Bijdragen aan de energietransitie

Bijdragen aan de energietransitie.

Iv is een toonaangevend internationaal ingenieursbureau, gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde oplossingen voor onder andere de offshore energiesector. Iv heeft bijgedragen aan meer dan een kwart van de totale geïnstalleerde offshore windcapaciteit in de Europese Unie. Met een sterke basis in Nederland breiden we onze activiteiten nu uit naar de Amerikaanse markt als de technische dienstverlener voor het ontwerp van HVAC- en HVDC-onderstations.

Iv is op zoek naar een Iinformation Engineer om ons Information Management team te versterken. Dit nieuwe team groeit snel en transformeert ons bedrijf naar een data-, informatie- en kennisgedreven organisatie, ondersteund door digitale automatisering. Het team voert informatiebeheer uit op onze engineeringprojecten en is continu bezig met de ontwikkeling van ons digitale ecosysteem. 

Op onze projecten voor klanten geef je leiding aan Information Management activiteiten, waaronder: Analyse van IM-eisen van klanten, tag management, implementatie van bestaande en nieuwe digitale tooling, voorbereiding voor data delivery, beheer en configuratie van (inhouse) tools, ondersteunen van engineers bij hun IM-taken.

Een deel van je verantwoordelijkheden zal ook buiten de projecten voor onze klanten liggen om systemen en processen van het bedrijf als geheel te verbeteren. Je betrokkenheid bij deze activiteiten is afhankelijk van je eigen interesses en achtergrond en kan onder andere bestaan uit: Het afstemmen van engineering- en bedrijfsprocessen op digitale tools, het ontwikkelen van onze interne datastandaarden, het begeleiden van de ontwikkeling van onze innovatieve interne engineering database en de engineering webapplicatie, de scope en het beheren van de inkoop en implementatie van nieuwe tools, software en het zorgen voor naleving van (bijv. IEC en ISO) ontologie-, informatie- en beveiligingsstandaarden.

What do we expect from you?

Als Informatiemanager heb je affiniteit met techniek, data en software. Je hebt ook een diploma in een technische of informatiewetenschappelijke richting (als je dat niet hebt, maar wel de persoon bent voor deze functie: probeer ons te overtuigen!) Ervaring met of kennis van EPC-projecten, offshore wind, BIM, Python, Ontologieën, industriestandaard ontologieën (CFIHOS, IEC CIM en ISO 15926), Tekla, Aveva E3D, data-architectuur, enterprise-architectuur, referentie-aanduidingssystemen (RDS) en API's zijn een pré.

What do we have to offer you?

Een uitdagende baan bij het meest diverse ingenieursbureau van Nederland! Je komt terecht in een organisatie die werkt aan de meest bijzondere en technisch complexe vraagstukken in zeven verschillende markten wereldwijd. Dit zijn projecten die zelfs de slimste specialisten niet zomaar kunnen oplossen. Elke dag is een nieuwe uitdaging en we zorgen ervoor dat medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen. Naast technologie houden we ook van plezier maken! Het bezoeken van bijvoorbeeld de UEFA European Championships en de FIFA World Cup zijn enkele van Iv's tradities.Iv levert maatwerk op het gebied van offshore- en energieactiviteiten. Wij adviseren vanaf de eerste haalbaarheidsstudies tot en met de uitvoering van alle engineering- en procurementactiviteiten! De offshore- en energiesector is voor ons geen verrassing. We hebben een bewezen track record in offshore platforms, FPSO's, onshore faciliteiten en complexe stalen en mechanische installaties voor offshore toepassingen. Wellicht bent u al bekend met onze betrokkenheid bij het DolWin Alpha platform en het Sofia HVDC offshore converter platform. Daarnaast maakt Iv grote stappen in de offshore waterstofproductiemarkt. Zo zijn wij onder andere engineeringpartner voor het pilotproject PosHYdon! Daarnaast bieden we flexibele arbeidsvoorwaarden waarmee je zelf de samenstelling van je arbeidsvoorwaardenpakket kunt bepalen. Een hoger maandsalaris? Kies er misschien voor om je bonus en vakantiegeld maandelijks uit te laten betalen! Verlofdagen over? Verkoop ze! Meer verlofdagen nodig? Koop extra dagen! Zo faciliteert Iv een betere match met jou!