Waterbouw

Waarborgen van droge voeten

Het veranderende klimaat zorgt voor meer wateroverlast, wat een kritische blik op de betrouwbaarheid en prestaties van onze dijken en watersystemen noodzakelijk maakt. Hoe geef je handen en voeten aan deze uitdagingen? Hoe garanderen we droge voeten, nu en in de toekomst? En hoe beheers je alle risico’s? Iv helpt opdrachtgevers hierbij. Wij leveren integrale oplossingen voor de realisatie van nieuwe en aanpassingen aan bestaande dijken en watersystemen. 

Een totaalpakket voor (complexe) projecten

Met diensten zoals geotechniek, waterbouwkunde, infra, verkeerskunde, ruimtelijk meten en risicoanalyse en systems engineering biedt Iv een totaalpakket voor (complexe) projecten op het gebied van waterveiligheid en watersystemen. In onze ontwerpen streven we naar een minimale CO2-footprint tijdens de realisatie en het gebruik van de constructie en minimaliseren we het benodigde onderhoud. Waar mogelijk kiezen we voor herbruikbare materialen. Naast de waterveiligheidsopgave kijken wij in onze oplossingen ook naar de inpassingsopgave en de gebiedsopgave, zodat het niveau van de ruimtelijke kwaliteit en/of omgevingskwaliteit behouden blijft en wordt voldaan aan de overige wensen en ontwikkelingen in het gebied.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk track record van projecten opgebouwd op het gebied van waterveiligheid en watersystemen.

Bekijk alle projecten binnen deze markt

In control met prestatie- en risicogestuurd assetmanagement

Het beheer en onderhoud van assets moet duurzaam en tegen minimale risico’s en kosten plaatsvinden. De uitdaging is om de optimale balans te vinden tussen prestaties, risico’s en kosten. Hoe maak je de juiste afwegingen en verantwoorde keuzes? Iv helpt opdrachtgevers hierbij. Van systems engineering, risicoanalyse en RAMS tot wiskunde en bedrijfskunde: Iv heeft alle vereiste kennis onder één dak. Aangevuld met specifieke kennis van het (faal) gedrag van assets, kunnen opdrachtgevers rekenen op een totaalpakket, waarbij zowel de harde als de zachte kanten van assetmanagement aandacht krijgen.

Lees meer over onze assetmanagementdiensten
Drone-inspectie Vlakebrug

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel