Accsys Elm Tree – Verhogen van de productiecapaciteit

kraan tilt reactor

Het project

Accsys Technologies, een bedrijf gespecialiseerd in de productie en verkoop van verduurzaamd hout, besloot hun productiecapaciteit uit te breiden om te voldoen aan de groeiende vraag. Oorspronkelijk uitgerust met drie reactoren voor het verduurzamen van hout, was een toevoeging van een vierde reactor essentieel. Dit leidde tot het opzetten van het Elm Tree project, gericht op het verhogen van de capaciteit van de productiefaciliteit in Arnhem.

 

Iv is vanaf de basic engineering betrokken bij het uitwerken van het volledige project. Na het afronden van het ontwerp werd de installatie middels een EPCm contract verder uitgedetailleerd en aanbesteed. Gedurende de daaropvolgende realisatiefase heeft Iv de uitvoeringsbegeleiding verzorgd, wat de gecoördineerde uitvoering van werkzaamheden door aannemers uit verschillende disciplines mogelijk maakte. Iv was daarnaast verantwoordelijk voor het coördineren van transport en speciaal hijswerk van groot procesequipment dat onder meer via het water aangeleverd werd.

De uitdaging

Het project is gebouwd direct naast een operationele plant met zeer gevoelige apparatuur, die op zijn beurt gelegen is binnen een afgesloten bedrijventerrein. Gezien de beperkte ruimte en vele verkeersbewegingen op het terrein, vereiste dit bijzondere aandacht op zowel logistiek vlak als persoonlijke veiligheid.  De meest kritische werkzaamheden zijn zonder haperingen verlopen door nauw overleg met de verantwoordelijke personen binnen Accsys en het Iv constructieteam. Daarnaast werden de werkzaamheden tijdens de Covid-pandemie uitgevoerd, waarvoor Iv ook de monitoring van de gezondheid onder zijn hoede nam. De projectkosten en -planning bleven desondanks intact.

De impact

Met het project is de productiecapaciteit in Arnhem met 30% vergroot, waardoor Accsys zowel de kwaliteit als de capaciteit van de productie zijn unieke product heeft verbeterd. Er kan nu jaarlijks 80,000 m3 verduurzaamd hout geproduceerd worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm