Alba B3-compressieplatform

Het project

Het project was complex en vereiste samenwerking over meerdere locaties wereldwijd. In een samenwerkingsverband tussen Iv en Heerema Fabrication Group werd het Alba B3-compressieplatform ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. Het ontwerp- en bouwproces vond plaats op verschillende locaties, waaronder Nederland en Amerika voor ontwerp en Nederland en Equatoriaal-Guinea voor de bouw. De gezamenlijke inspanningen van beide partners stelden hen in staat om de engineering, inkoop en constructie (EPC) van het platform succesvol te beheren.

De uitdaging

De noodzaak om gas- en condensaatproductie te optimaliseren en te ondersteunen in het Alba-veld, gelegen ten noorden van de hoofdstad Malabo op het eiland Bioko, leidde tot de installatie van het Alba B3-compressieplatform.  

De impact

Dankzij de succesvolle installatie van het Alba B3-compressieplatform kon de gas- en condensaatproductie in het Alba-veld worden geoptimaliseerd. Het complexe project benadrukte het belang van internationale samenwerking en expertise bij het ontwerp, de bouw en de installatie van offshore faciliteiten. De gezamenlijke inspanningen van Iv en Heerema Fabrication Group resulteerden in een effectieve en efficiënte realisatie van het platform, wat bijdroeg aan de verbetering van de energieproductie en -infrastructuur in de regio.

Technische data

Afmetingen 

Topside: 30 x 39 x 34 m 

Jacket: 40,3 x 40,3 x 92 m

 

Gewicht 

Topside: 6.000 mT

Jacket: 2.750 mT

 

Waterdiepte: 76,5 m

Gasproductie: 800 MMSCFD

Compressie: 27.5 MW

Stroomopwekking: 2.5 MW 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen