Showcase Cinema de Lux Southampton

Het project

Het nieuwe, imposante uitgaans- en winkelcentrum, inclusief bioscoop, in het Zuid-Engelse Southampton is uitgegroeid tot een ware trekpleister. Het futuristische ontwerp van de bioscoop, gelegen in het drukke zakendistrict van de stad, springt direct in het oog. Deze bioscoop biedt een unieke filmervaring en was de eerste in het Verenigd Koninkrijk die standaard laserprojectie en Dolby Atmos op elk scherm introduceerde. Het streven naar ultiem comfort staat centraal in elk aspect van de bioscoopervaring.

De uitdaging

De belangrijkste constructieve elementen van de bioscoopzalen bestaan uit gebouwhoge spanten, samengesteld uit zowel kokerprofielen als H-profielen (voor de lichter belaste elementen). Iv voerde in opdracht van Hollandia gedetailleerde berekeningen uit en verzorgde werkplaatstekeningen voor het complex. Daarnaast werden aanpassingen voorgesteld om het constructieve gedrag van het gebouw te optimaliseren.

De impact

Watermark WestQuay, met de Showcase Cinema de Lux als middelpunt, valt niet alleen op door zijn opvallende ontwerp, maar levert ook een significante bijdrage aan de lokale economie met ongeveer 150 nieuwe banen. De aanwezigheid van diverse restaurants en het Hollywood Bowl-complex versterkt het recreatieve aanbod, waardoor Watermark WestQuay een veelzijdige en aantrekkelijke bestemming wordt voor de gemeenschap van Southampton. De bioscoop is niet alleen een architectonisch symbool maar ook een tastbare bron van culturele verrijking, waar de gemeenschap samenkomt om te genieten van films en entertainment.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jaco, directeur Consult, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3100 of stuur een bericht.

Stuur Jaco een bericht
Jaco van der Schans