Constructieve inspectie Stadion Feijenoord

Stadion Feijenoord

Het project

Gemeente Rotterdam voert al jaren inspecties uit aan Stadion Feijenoord ten behoeve van de jaarlijks terugkerende veiligheidsverklaring die door de gemeente wordt afgegeven. De gemeente is hier in 2002 al mee gestart, dus nog voordat de OVV adviseerde het periodiek onderzoeken van de constructieve veiligheid van openbare gebouwen (met consequentieklasse 3) wettelijk verplicht te maken. Al sinds 2017 voert Iv deze constructieve veiligheidsinspecties uit in opdracht van Stadion Feijenoord en Gemeente Rotterdam.

De uitdaging

Het deels instorten van het AFAS stadion en het Goffertstadion in Nijmegen, heeft de alarmbellen doen rinkelen. Per 1 juli 2024 zijn eigenaren van grote, publiek toegankelijke gebouwen, zoals voetbalstadions, verplicht een periodieke keuring van de constructieve veiligheid uit te voeren, volgens NTA 8790 ‘Periodieke beoordeling betrouwbaarheid van constructieve veiligheid van bestaande bouwwerken’. Dit is op 12 april gepubliceerd in de Staatscourant. Iv is als lid van de werkgroep nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van deze NTA.

De impact

Iv draagt met de inspecties bij aan het waarborgen van de constructieve veiligheid van het voetbalstadion. De inspecties die Iv uitvoert worden gebruikt als onderbouwing voor de veiligheidsverklaring. De te inspecteren onderdelen en de inspectiecriteria zijn hierop afgestemd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Arno, directeur Assetmanagement, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3900 of stuur een bericht.

Stuur Arno een bericht
Arno Willems