Duurzaam Veilig Fase 3

Het project

Duurzaam Veilig Fase 3 is gericht op de reconstructie van de N223, vanaf de Noord-Lierweg tot aan de A4 richting Delft. Het doel is om deze belangrijke route zowel veiliger als duurzamer te maken, met bijzondere aandacht voor de landschappelijke waarde van het gebied.

De uitdaging

De grootste uitdaging in dit project is het inpassen van de wegreconstructie in een gebied met een kenmerkende landschappelijke uitstraling. Gemeente Midden-Delfland legt de nadruk op het behoud en benadrukken van deze unieke omgeving. Ze zoeken naar een balans tussen de verkeersveiligheidseisen en de wens om het karakteristieke landschap van Midden-Delfland te behouden en te benadrukken. Een essentieel onderdeel van het ontwerpproces is daarom de intensieve betrokkenheid van diverse partijen en stakeholders om tot een breed gedragen oplossing te komen. Dit vereist een zorgvuldige planning en afstemming om aan alle eisen en verwachtingen te voldoen.

De impact

Na voltooiing zal het project ‘Duurzaam Veilig Fase 3’ een positieve impact hebben op zowel de verkeersveiligheid als de natuurlijke en landschappelijke waarde van het gebied. De N223 zal niet alleen een veiligere route worden voor automobilisten, maar ook een weg die naadloos aansluit bij de landschappelijke kenmerken van Midden-Delfland. Het project illustreert hoe moderne infrastructuur kan worden ontwikkeld met respect voor de natuurlijke omgeving.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel