Floating offshore substation

Het project

Nevesbu en Iv hebben samengewerkt aan het ontwikkelen van een concept voor een drijvend offshore substation. Ze combineerden de specialistische kennis van Nevesbu op het gebied van drijvende constructies met de expertise van Iv in het ontwerpen van offshore substations. Het concept werd ontworpen om te voldoen aan de eisen van windenergie op zee, met aandacht voor veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en levensduur.

De uitdaging

Het opwekken van windenergie op zee in diepere wateren dan 150 meter vereist efficiënte, betrouwbare en betaalbare oplossingen. De kosten van traditionele ‘bottom-founded’ constructies nemen exponentieel toe in diepere wateren, waardoor er behoefte is aan alternatieve oplossingen. Het ontwikkelen van drijvende substations die kunnen functioneren onder zware weersomstandigheden was een uitdaging.

De impact

Het platform is ontworpen om te functioneren in zware weersomstandigheden en minimale bewegingen te hebben, waardoor de belasting op elektriciteitskabels wordt verminderd. Het concept kan worden toegepast in diepwatergebieden zoals de Noordzee, Golf van Biskaje en de Middellandse Zee. 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Bart, directeur Nevesbu, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3400 of stuur een bericht.

Stuur Bart een bericht
Bart van Rijssen, algemeen directeur Nevesbu