Gasproductieplatformen Blythe & Southwark

Blythe & Southwark

Het project

De Blythe & Southwark gasproductieplatformen zijn onderdeel van the Saturn Banks, bestaande uit 6 natuurlijke gasreservoirs en verschillende productieplatformen. The Saturn Banks ligt enkele tientallen kilometers voor de kust van Norfolk in de Noordzee. Iv was, als subcontractor van HSM, verantwoordelijk voor de detailengineering en de procurementdiensten van beide gasproductieplatformen. Ook verzorgde Iv de werkplaatstekeningen voor zowel de topsides als de jackets.

De uitdaging

De technische uitwerking van de Blythe- en Southwarkplatformen brengt diverse uitdagingen met zich mee, mede omdat de topsides worden ondersteund door jackets die op zuigpalen (suction piles) rusten. Daarnaast zijn de platformen alleen bemand tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Deze beschikken wel over een noodverblijf wanneer terug naar de kust reizen onmogelijk blijkt.

De impact

De ontwikkeling van Blythe en Southwark draagt bij aan het optimaliseren van gaswinning met minimale impact op het milieu en versterkt de energievoorziening binnen het Verenigd Koninkrijk. Het geproduceerde gas van Southwark zal via een nieuwe pijpleiding worden getransporteerd, direct aangesloten op het bestaande netwerk, wat de efficiƫntie en de levering verbetert.

Technische data

Afmetingen:
Topside Southwark: 35 x 21 x 22 m

Jacket Southwark: 41 m

Topside Blythe: 31 x 20 x 16 m

Jacket Blythe: 40.7 m

Brug 40m

 

Gewicht:
Topside Southwark: 861 mT

Jacket Southwark: 1.261 mT
Topside Blythe: 686 mT

Jacket Blythe: 1.005 mT

 

Waterdiepte Southwark:

variƫrend tussen 28,6 en 29,8 m
Waterdiepte Blythe: 23,3 m

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen