Grillage en Seafastening voor duurzaam transport

Het project

Grillage en seafastening zijn twee belangrijke aspecten voor het veilig transporteren van grote onderdelen over zee, zoals platformonderdelen en windmolencomponenten. De grillage is de constructie waarop de onderdelen vervoerd kunnen worden: deze onderdelen worden op een bak aan de grillage vast gelast (seafastening). De grillage zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en de bak niet beschadigt.

De uitdaging

Bij het ontwikkelen en implementeren van grillage en seafastening moet rekening gehouden worden met de omstandigheden op zee en de zware ladingen. Deze factoren hebben impact op de stabiliteit van de lading en veiligheid tijdens het transport over zee. Dit vereist niet alleen het veilig vastzetten van de lasten, maar ook een goed begrip van de beweging van lading, om de juiste keuze en installatie van bevestigingsmiddelen te garanderen en verschuivingen of beschadigingen te voorkomen. Daarbij streven we er altijd naar zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. 

De impact

Grillage en seafastening verminderen het risico op schade aan de ladingen en dragen ook bij aan het verminderen van veiligheidsrisico’s voor personeel en milieu. Dit werk sluit naadloos aan op onze kennis en ervaring met decommissioning , waarmee Iv ook bijdraagt aan de circulariteit van grondstoffen en materialen.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jaco, directeur Consult, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3100 of stuur een bericht.

Stuur Jaco een bericht
Jaco van der Schans