Het nieuwe distributiecentrum van Lidl

Lidl distributiecentrum

Het project

Lidl staat bekend om zijn duurzame aanpak op het gebied van supermarktgebouwen en distributiecentra. Het nieuwe distributiecentrum in Overbetuwe is zelfs het meest duurzame centrum in Nederland. Iv verzorgde hiervoor het installatieadvies en keek naar de energielevering, -consumptie en -opslag.

De uitdaging

Met de ambitie een toekomstbestendig en duurzaam distributiecentrum te realiseren, wilde Lidl een zelfvoorzienend en energieneutraal gebouw creëren dat voldoet aan strenge duurzaamheidsnormen, zoals de BREEAM-NL ‘outstanding’ score. Het gebouw maakt gebruik van diverse energiebesparende en -opwekkende technologieën. Dit omvat het gebruik van groene stroom, ledverlichting met bewegingssensoren om energie te besparen, en de installatie van 7.000 zonnepanelen op het dak. Niet gebruikte zonne-energie wordt opgeslagen voor later gebruik. Daarnaast bestaat een groot deel van het gebouw uit duurzame prefab materialen.

De impact

Met de BREEAM-NL ‘outstanding’ score toont het gebouw aan dat het voldoet aan zeer hoge duurzaamheidsnormen. Het gebruik van groene stroom, ledverlichting, zonne-energie en waterbesparende technologieën dragen bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het gebouw. Het hergebruik van regenwater voor toiletspoeling en de aandacht voor extreme weersomstandigheden dragen bij aan milieubescherming en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges