Nieuwbouw Ultramoderne Tankterminal (80.000 m³)

Tankterminal met tanks en infrastructuur

Het project

Onze opdrachtgever, een toonaangevend bedrijf op het gebied van tankstorage, heeft de bouw geïnitieerd van een nieuwe, ultramoderne productietankterminal. Deze heeft een capaciteit van ruim 80.000 kubieke meter.

 

Iv was verantwoordelijk voor de basic- en detailengineering voor twee nieuwe tankputten. Eén van deze tankputten betreft 16 nieuwe opslagtanks inclusief alle benodigde pompen, afsluiters en veiligheidsvoorzieningen. De tweede tankput betreft 40 nieuwe opslagtanks inclusief alle benodigde pompen, afsluiters en veiligheidsvoorzieningen.

 

De werkzaamheden van Iv bestonden uit de piping, mechanische en bouwkundige engineering voor de productleidingen; utility-leidingen en pijpenrekken. Deze werkzaamheden omvatten ook het uitvoeren van 3D-modellering en stress- en sterkteberekeningen. Als vervolg op dit project heeft Iv de opdracht gekregen om de engineering te verzorgen voor de aanpassingen die nodig zijn om de nieuwe tankputten aan te sluiten op de bestaande jetty.

De uitdaging

Er was dringende behoefte aan extra opslagcapaciteit op korte termijn, wat resulteerde in aanzienlijke druk om het ontwerpproces te versnellen. Dankzij nauwe samenwerking tussen Iv en de klant, is de planning behaald en werd voldaan aan de gestelde eisen.  

De impact

Doordat Iv de engineering binnen het korte tijdsbestek heeft opgeleverd, heeft de opdrachtgever de nieuwe terminal volgens de strakke planning kunnen realiseren, waardoor het zijn klanten tijdig van dienst kon zijn.

 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm