Op maat gemaakt ontwerp knuckleboom kranen

LWC Lagendijk Knuckleboomkranen

Het project

Voor het Nederlandse bedrijf LWC Lagendijk, gespecialiseerd in het maken van offshore equipment, heeft Iv vier knuckleboom-kranen ontworpen, volledig op maat gemaakt. Deze speciale kranen beschikken over een knikarm, waarmee ze zich op een beperkte oppervlakte – zoals op een schip – veelzijdig en flexibel kunnen positioneren voor het laden en lossen van materialen.

De uitdaging

Speciaal voor LWC heeft Iv deze knuckleboom-kranen op maat ontworpen. Het wiel mocht daarom opnieuw worden uitgevonden. Dit vanwege bijzondere specificaties zoals bereikeisen, beschikbare ruimte en capaciteitsverhoudingen. Dit type kraan bestaat uit een dubbele knik, waardoor er veel verschillende configuraties mogelijk zijn op een klein oppervlak. In totaal zijn er vier van deze kranen gebouwd en operatief. De werkplaatstekeningen zijn door het Iv-team in Maleisië gemaakt. In het ontwerp is ook rekening gehouden met de omstandigheden die offshore een rol spelen. De cabine is zodanig ingericht dat er offshore optimaal kan worden doorgewerkt.

De impact

De vier op maat gemaakte kranen worden momenteel ingezet in Brazilië, waar ze op een schip dienen. Door de veelzijdigheid aan configuraties zijn gebruikers in staat efficiënter, sneller en veilig offshore operatief te zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jaco, directeur Consult, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3100 of stuur een bericht.

Stuur Jaco een bericht
Jaco van der Schans