Sofia Offshore Wind Farm

Het project

Bij aanvang van het project was Sofia Offshore Wind Farm één van de grootste windparken in Europa. Iv heeft in opdracht van Sembcorp Marine Offshore Platforms Ltd (SMOP) uit Singapore het detailontwerp van de topside (het platform) en het jacket (de fundering) gemaakt. Daarnaast heeft Iv nog een belangrijke rol, namelijk de inkoop van alle ondersteunende installaties van het platform.

De uitdaging

Het realiseren van Sofia Offshore Wind Farm is een uitdaging vanwege de omvang en technische complexiteit. Het project moet niet alleen duurzame energie opwekken, maar ook een efficiënte en betrouwbare energieoverdracht mogelijk maken. Iv is een essentiële engineering partner voor SMOP en leidt het detailontwerp van de topside en het jacket van het innovatieve HVDC-platform. De integratie van de platformsystemen en de coördinatie van de inkoop van alle benodigde apparatuur maken deel uit van Iv’s verantwoordelijkheid. Iv’s technische expertise wordt ook ingezet in gesprekken met belanghebbenden zoals RWE Renewables en GE.

De impact

Het Sofia Offshore Wind Farm-project zal aanzienlijke impact hebben op duurzame energievoorziening. Met een totaal vermogen van 1,4 gigawatt kan het naar schatting 1,2 miljoen Britse huishoudens van duurzame energie voorzien. Dankzij het HVDC-platform en de gedetailleerde engineering van Iv wordt niet alleen de energieproductie geoptimaliseerd, maar wordt ook bijgedragen aan de overgang naar een duurzame energietoekomst.

Technische data

Afmetingen
Topside: 80 x 43 x 45 m (excl. Helidek)

Jacket: 58 x 39 x 44 m 

 

Gewicht
Topside: 11.000 mT

Jacket: 4,350 mT

 

Waterdiepte: 28,5 m (onder zeeniveau)

Vermogen: 1,4 GW

Aantal offshore substations: 1

Aantal WTG’s: 100

Opdrachtgever: Sembcorp Marine Offshore Platforms Pte Ltd (SMOP)

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen