Super heavy liftkranen

Mammoet Super Heavy liftkraan

Het project

Iv werkte samen met Mammoet aan het constructieve ontwerp van twee gigantische PTC-hijskranen (platform twin-ring containerised), met een hoogte tot wel 250 meter. Het onderscheidende kenmerk van deze superheavy liftkranen is de hijscapaciteit van maar liefst 3200 ton. Een complete kraan past in ongeveer 200 containers en is dus gemakkelijk te vervoeren, zelfs in regio’s waar weinig infrastructuur is.

De uitdaging

De eisen aan de superheavy liftkranen resulteren niet alleen in grotere kranen maar ook in complexere kraanontwerpen. Daarnaast moeten de kranen demonteerbaar zijn in secties die passen in standaardcontainers.

De impact

Het constructieve ontwerp verbetert transportmogelijkheden. Door de mogelijkheid om de kraan in secties te demonteren en in containers te vervoeren, wordt het gemakkelijker om deze superheavy liftkranen te transporteren naar afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden waar weinig infrastructuur is. Met een hijscapaciteit van 3200 ton kunnen deze kranen aanzienlijk grote en zware lasten tillen. Hierdoor worden complexe constructieprojecten mogelijk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jaco, directeur Consult, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3100 of stuur een bericht.

Stuur Jaco een bericht
Jaco van der Schans