Uitbreiding Eindhoven Airport

Het project

Eindhoven Airport ondergaat een significante uitbreiding, waarbij de terminal met ongeveer 10.000 vierkante meter wordt vergroot. Iv speelt een sleutelrol in dit project door verantwoordelijk te zijn voor zowel het installatietechnische als het constructieve ontwerp van de nieuwe terminal. Deze uitbreiding zal de totale oppervlakte van de terminal naar 36.000 vierkante meter brengen, inclusief extra gates, een uitgebreider Non-Schengengebied, een grotere reclaimhal en meer ruimte voor horecafaciliteiten.

De uitdaging

Het project richt zich op het vergroten van de capaciteit en het comfort van de luchthaven, met als doel Eindhoven Airport te transformeren tot de aantrekkelijkste luchthaven van Europa. De uitdaging voor Iv ligt in het integreren van moderne installatietechnieken en constructieve oplossingen die aansluiten bij de ambitieuze doelstellingen van Eindhoven Airport. Dit omvat het creëren van een ruimere, efficiëntere en meer gastvrije luchthaventerminal.

De oplossing

De uitbreiding van Eindhoven Airport is een belangrijke stap in het realiseren van een toekomstbestendige en gebruikersvriendelijke luchthaven. Deze ontwikkeling zal niet alleen de capaciteit en het comfort voor reizigers verbeteren, maar draagt ook bij aan het versterken van de positie van Eindhoven Airport in de Europese luchtvaartsector. De oplevering, gepland voor de tweede helft van 2025, markeert een belangrijk moment voor zowel de luchthaven als voor Iv in hun voortdurende streven naar innovatie en kwaliteit.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Send Jeroen a message
Jeroen Pahud de Mortanges