Vul- en verpakkingslijn AkzoNobel

Het project

AkzoNobel is een grote multinational met activiteiten op het gebied van verven en lakken. Iv ondersteunt al lange tijd de ingenieursafdeling van AkzoNobel. Voor een hypermoderne vul- en verpakkingslijn heeft Iv het ontwerp gemaakt, naast tal van andere activiteiten waaronder modificaties aan bestaande gebouwen en utiliteiten, projectcoördinatie, vervanging van het HVAC-systeem voor de productieafdeling en upgrades aan diverse laboratoria van het bedrijf.

De uitdaging

Naast strenge veiligheids- en beschikbaarheidseisen, is het voor dit project van belang dat de productielocatie van AkzoNobel tijdens (voorbereidende) werkzaamheden operationeel blijft. Bovendien wordt er binnen de bestaande omgeving gebouwd. Dat vraagt om een goede afstemming, duidelijke coördinatie en communicatie tijdens constructie en een strakke voorbereiding. Zo is er voorafgaand een masterplan opgesteld en zijn diverse haalbaarheidsonderzoeken verricht.

De impact

Met de komst van een moderne, nieuwe vul- en verpakkingsafdeling die aan alle wensen en eisen van de huidige tijd voldoet, is AkzoNobel weer toekomstbestendig. Met de upgrade van laboratoria en modificaties, wordt een nog beter product geleverd onder goede, veilige omstandigheden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm