Nieuw duurzaam zwembad De Braak

Het project

Het oude zwembad in Helmond voldoet niet meer aan de moderne behoeften van de inwoners. Het heeft gebrek aan comfort, duurzaamheid en toekomstbestendige faciliteiten. Er moest een vernieuwd zwembadcomplex komen met betere voorzieningen, energiezuinigheid en een hoog niveau van comfort.

De uitdaging

Om aan de behoeften van de inwoners van Helmond te voldoen, wordt er een nieuw, multifunctioneel zwembad gebouwd op Sportpark ‘De Braak’. Het projectteam, bestaande uit verschillende partners, werkt samen om een functioneel en comfortabel zwembad te ontwerpen en te realiseren. Iv speelt een sleutelrol als EPC-partner, verantwoordelijk voor het volledige ontwerp, inkoop, installatie en oplevering van de elektrotechnische installaties. Zwembaden vergen specifieke kennis als het gaat om bevestigingen, verlichting en efficiënte opstelling van apparatuur. Dit om kosten voor kabels en leidingen te beperken en geen onverwachte kosten te krijgen gedurende de exploitatie. In het ontwerp van de elektrotechnische gebouwinstallaties maakt Iv slimme keuzes met het oog op onderhoud en borging van de bedrijfszekerheid. Alle onderdelen, zoals kanalen, leidingen en regelkasten, worden zo geplaatst dat ze altijd goed bereikbaar zijn voor onderhoud.

De impact

De duurzame aspecten, zoals de all-electric installaties en energiezuinige verlichting, zullen bijdragen aan een lagere ecologische voetafdruk en lagere operationele kosten. De slimme keuzes in ontwerp zorgen voor efficiënt onderhoud en bedrijfszekerheid. De verbeterde faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, doelgroepenbad, peuterbad en multifunctionele ruimtes, vergroten de diversiteit en de diensten van het bad.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges