Klimaatadaptatie

Extreme wateroverlast

Duurzame oplossingen voor klimaatuitdagingen 

De impact van broeikasgassen is veel groter dan gedacht. Volgens het IPCC (de klimaatcommissie van de VN) kan de Noordelijke IJszee tegen 2030 in de zomer al ijsvrij zijn. Eerder ging men nog uit van de periode 2040 en 2100. Dat is niet alleen veel eerder dan verwacht, het is ook een onomkeerbaar proces. Door het veranderende klimaat komen extreme weersomstandigheden, zoals hitte en droogte, en ook overstromingen steeds vaker voor. We kunnen er niet omheen: we moeten onze omgeving aanpassen. We moeten ons beschermen tegen de gevaren van water en onze watersystemen aanpassen. Daarnaast moeten we ook zoeken naar alternatieve methoden om onze drinkwatervoorziening in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

 

Klimaatadaptatie integraal aanpakken

We staan voor de uitdaging om de kwetsbaarheden in onze leefomgeving in kaart te brengen en duurzaam aan te pakken. Maar wat is per knelpunt de meest (kosten)efficiënte oplossing voor de korte, middellange én lange termijn? En wat is de juiste balans tussen maatregelen? Met een integrale aanpak helpt Iv bij het realiseren van een omgeving waar we nu én in de toekomst prettig kunnen wonen, werken en leven, ondanks het veranderende klimaat.

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten op het gebied van klimaatadaptatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel