Levensduur constructies

Grip op de constructieve veiligheid van constructies

Constructies zoals gebouwen, bruggen en kranen zijn tijdens hun levensduur onderhevig aan grote belastingen, die in de loop der jaren kunnen toenemen. Bijvoorbeeld bij bruggen door het toegenomen gewicht van het verkeer. Tegelijkertijd kan door veroudering of degradatie de sterkte van de constructie afnemen. De belastingen en de sterkte bepalen samen de constructieve veiligheid van een constructie. Om veiligheid en continuïteit in de bedrijfsvoering van een constructie te kunnen waarborgen, is het als beheerder van dergelijke constructies van groot belang om grip te hebben op deze constructieve veiligheid. Incidenten zoals het instorten van stadions of bruggen moeten te allen tijde worden voorkomen.

 

Iv heeft ruim 75 jaar ervaring in het ontwerpen van alle denkbare soorten constructies en is tevens gespecialiseerd in het onderzoeken van de constructieve veiligheid hiervan. Met een risicogestuurde aanpak helpen wij opdrachtgevers bij het verkrijgen van inzicht en grip op de constructieve veiligheid en het maken van de juiste prioriteringen en afwegingen tegen minimale inspanning. We kunnen het uiterste uit constructies halen zodat de constructieve veiligheid tòch kan worden aangetoond en fysieke aanpassingen soms lang kunnen worden uitgesteld. Ook maken we het optimale ontwerp voor levensduurverlengende maatregelen, een renovatie of vervanging, als bestaande constructies toch niet voldoen en/of eisen aan het gebruik veranderen. Zo kunnen maatregelen vooruit worden gepland en worden verrassingen voorkomen.

DREAM: Datagedreven Risicogestuurd Enterprise Asset Management

Een grote meerwaarde voor opdrachtgevers is dat Iv naast specialistische kennis van meettechnieken, risicoanalyse en assetmanagement ook beschikt over diepgaande kennis van constructies en installaties zelf. Daardoor zijn we als geen ander in staat de data uit onder meer sensormetingen te vertalen naar informatie over het (faal)gedrag van constructies. We benaderen vraagstukken integraal en voorzien beheerders van constructies van volledige adviezen. Om het advies van beheer en onderhoud van constructies zo (kosten)efficiënt en georganiseerd mogelijk te kunnen uitvoeren, heeft Iv de DREAM-methode ontwikkeld. DREAM staat voor Datagedreven Risicogestuurd Enterprise Asset Management. Kort samengevat is DREAM een meetmethode die kennis van het faalgedrag van constructies, inspectieresultaten, risicoanalyse en instandhoudingsadvies slim combineert.

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten op het gebied van de levensduur van constructies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel