Renovatie en vervanging civiele constructies

Grip krijgen op de enorme V&R-opgave

Veel infrastructuur – zoals wegen, bruggen, tunnels, kademuren en sluizen – nadert het einde van zijn ontwerplevensduur. De komende jaren moeten miljarden worden uitgegeven aan de vervanging en renovatie hiervan. Een complexe opgave, want vaak is onvoldoende bekend wat nu écht de staat is van deze objecten. Ook is informatie over het ontwerp en de bouw vaak beperkt of niet beschikbaar. Dit maakt het plannen en budgetteren van vervangings- en renovatiewerkzaamheden een puzzel met veel onzekerheden. Iv helpt beheerders bij het krijgen van grip op de werkelijke staat en constructieve veiligheid van hun areaal en adviseert over de risico’s, maatregelen, planning en kosten. Dit doen wij al vele jaren, met succes.

 

Alle benodigde disciplines onder één dak

Iv heeft alle disciplines, die nodig zijn om de complexe vervanging- en renovatiepuzzel op te lossen, onder één dak. We verrichten inspecties, doen onderzoek en monitoring, proefbelastingen, metingen, boringen en 3D-scans. De resultaten hiervan combineren wij met diepgaande kennis van mechanica, constructies en assetmanagement. We hebben diverse methoden ontwikkeld waarmee wij snel en kostenefficiënt de werkelijke staat van infrastructuur in een areaal in kaart brengen. Met andere woorden: voldoet de constructie aan de wettelijke veiligheidseisen en hoe lang gaat een brug, wegdek, kademuur of sluis nog mee? Niet alleen kijken wij hoe lang infrastructuur nog mee kan, maar ook óf het überhaupt nog mee kan. Voorbeelden van methoden zijn de ABC-methode (AreaalBeoordeling Constructieve veiligheid) en proefbelasten. Met deze innovatieve methoden voorkomen wij dat constructies onnodig worden gesloopt en vervangen.

 

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten op het gebied van de levensduur van constructies

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht. 

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel