Assetmanagement

Alle assetmanagementkennis onder één dak

Het beheer en onderhoud van assets moet duurzaam en tegen minimale risico’s en kosten plaatsvinden. De uitdaging is om de optimale balans te vinden tussen prestaties, risico’s en kosten. Hoe maak je de juiste afwegingen en verantwoorde keuzes? Iv helpt opdrachtgevers hierbij en levert integraal advies op maat. We maken het areaal meetbaar en voeren een prestatie- en risicoanalyse uit van het areaal, op basis waarvan de optimale beheer- en onderhoudsstrategie en bijbehorende concrete beheer- en onderhoudsplannen voor assets worden opgesteld. Ook adviseren we bij de opzet en implementatie van assetmanagement.

 

Van systems engineering, risicoanalyse en RAMS tot wiskunde en bedrijfskunde: Iv heeft alle kennis die nodig is om integraal advies op maat te kunnen leveren onder één dak. Aangevuld met specifieke kennis van het (faal) gedrag van assets kunnen opdrachtgevers rekenen op een totaalpakket, waarbij zowel de harde als de zachte kanten van assetmanagement aandacht krijgen.

 

Om de optimale balans te kunnen bereiken tussen prestaties, risico’s en kosten, hebben we de DREAM methodiek ontwikkeld. DREAM staat voor Datagedreven Risicogestuurd Enterprise Asset Management. Kort samengevat is DREAM een methode die het mogelijke faalgedrag van constructies, inspectie- en/of meetresultaten en instandhoudingsadviezen met behulp van onzekerheidsanalyse slim combineert tot een optimale meerjaren onderhoudsplanning. Met deze methode kan het onderhoud van assets en bovendien het benodigde onderhoudsbudget voor de komende jaren worden voorspeld, zonder dat je verrast wordt door storingen, noodzakelijk ongepland onderhoud of zelfs constructief falen.

 

 

Projecten met deze dienst

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten

Overige diensten van Iv

Iv biedt hoogwaardige en maakbare oplossingen voor de grootste uitdagingen van deze tijd. Van de energietransitie en het veranderende klimaat tot en met het realiseren van een veilige en toekomstbestendige leefomgeving. Hiertoe leveren we diverse diensten. Het leveren van kwaliteit staat bij ons op één.

Bekijk alle diensten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Arno, directeur Assetmanagement, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Arno een bericht
Arno Willems