Offshore wind

Offshore wind oplossingen

Het aanbod van offshore windenergie moet wereldwijd omhoog. Naar verwachting zullen naast de particuliere verbruikers ook de zware industrie en transportsector de vraag naar groene elektriciteit gaan opstuwen. Een intensivering van offshore windenergie brengt uitdagingen met zich mee als het gaat om de verwerking en distributie van de opgewekte energie. Om de hoge leveringszekerheid te kunnen blijven waarborgen zijn nieuwe verbindingen nodig met een nog grotere capaciteit. Een belangrijk uitgangspunt bij het opschalen van het aanbod van offshore windenergie is dat energie betaalbaar moet blijven. Ook moet de impact op het milieu minimaal zijn. 

Nieuwe generatie offshore windplatforms

Iv is al sinds de allereerste ontwikkelingen in 2002 in de offshore windsector betrokken. We maakten het ontwerp van vele offshore windplatforms waarmee miljoenen huishoudens worden voorzien van duurzame energie. Voorbeelden zijn Dolwin Alpha, Borssele en Ostwind & Gennaker. Momenteel maken we de ontwerpen van de ‘nieuwe generatie’ offshore windplatforms. Platforms met een nóg groter vermogen, zoals het IJmuiden Ver platform. Ook hebben we een innovatief concept ontworpen van een drijvend offshore substation. Een concept waar we diverse patenten voor hebben ontvangen. Kortom: ons dienstenaanbod in de offshore windsector is zeer breed. We hebben specialistische kennis van HVDC/AC-platforms, windturbinegenerators, drijvende transformatorplatforms, control & communicatie en handling equipment voor het (de)installeren van offshore materieel. We adviseren van haalbaarheidsstudies tot en met het uitvoeren van alle engineering- en procurementactiviteiten binnen (EPCI)projecten. Daarnaast ondersteunen wij ook in de operations- en maintenancesupport.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van offshore wind.

Bekijk hier meer projecten in deze markt

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy en tevens COO van Iv,  gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen