Ruimte en mobiliteit

Optimale kwaliteit van de openbare ruimte

Hoe zorgen we voor een goede kwaliteit van de openbare ruimte? Waar en hoe kunnen we de bereikbaarheid, doorstroming en verkeersveiligheid verbeteren? Hoe richten we de leefomgeving klimaatbestendig in? En heeft een herinrichtingsvoorstel het gewenste effect op de gebruikers? Het zijn voorbeelden van vraagstukken waar Iv dagelijks aan werkt. Belangrijke vraagstukken die bijdragen aan de kwaliteit van de openbare ruimte en ervoor zorgen dat inwoners en bedrijven kunnen wonen en verblijven in een prettige en comfortabele omgeving. Iv geeft handen en voeten aan beleid en maakt plannen en integrale ontwerpen voor de openbare ruimte, mobiliteit en verkeer. Ontwerpen die haalbaar en maakbaar zijn, met draagvlak en acceptatie van maatregelen. Of het nu gaat om een integrale gebiedsinrichting, het verbeteren van de verkeersveiligheid en -doorstroming of het realiseren van toekomstbestendige watersystemen. We benaderen vraagstukken integraal en bedenken slimme, door data gedreven, oplossingen die meerdere doelen dienen. Duurzaam en circulair. Toekomstbestendig, klimaatadaptief en waterrobuust.

Een integrale benadering voor complexe mobiliteits-vraagstukken

De voortdurend toenemende mobiliteit maakt een kritische blik op de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid in Nederland belangrijker dan ooit. Het vinden van een oplossing voor de verkeersproblematiek binnen de beperkte beschikbare ruimte vraagt om een integrale benadering. De diensten van Iv variëren van wegontwerp en ontwerp van kunstwerken tot mobiliteitsplannen, BLVC-plannen, verlichtingsplannen, landschappelijke inpassing en architectonische vormgeving. Hierbij ontwikkelen en gebruiken we toepassingen als slimme sensoren, (big)datamanagement en BIM-applicaties. Gedegen verkenningen en planstudies staan aan de basis.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk track record van projecten opgebouwd op het gebied van ruimte en mobiliteit.

Bekijk alle projecten binnen deze markt

In control met prestatie- en risicogestuurd assetmanagement

Het beheer en onderhoud van assets moet duurzaam en tegen minimale risico’s en kosten plaatsvinden. De uitdaging is om de optimale balans te vinden tussen prestaties, risico’s en kosten. Hoe maak je de juiste afwegingen en verantwoorde keuzes? Iv helpt opdrachtgevers hierbij. Van systems engineering, risicoanalyse en RAMS tot wiskunde en bedrijfskunde: Iv heeft alle vereiste kennis onder één dak. Aangevuld met specifieke kennis van het (faal) gedrag van assets, kunnen opdrachtgevers rekenen op een totaalpakket, waarbij zowel de harde als de zachte kanten van assetmanagement aandacht krijgen.

Lees meer over onze assetmanagementdiensten
Drone-inspectie Vlakebrug

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel