Chemie

Oplossingen voor de chemische industrie

Succesvolle productie in de chemische industrie is sterk afhankelijk van efficiëntie, duurzaamheid, procesveiligheid en productkwaliteit. Technische oplossingen moeten voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. En fabrieken, zowel het gebouw als de processen, moeten zo duurzaam en circulair mogelijk zijn. Een complexe opgave, want bestaande fabrieken kunnen niet van de ene op de andere dag volledig duurzaam opereren. Bovendien zijn hier grote investeringen mee gemoeid. Er moeten keuzes worden gemaakt, een roadmap: welke maatregelen maken op korte termijn de grootste impact? Wanneer pakken we welk onderdeel aan? Iv helpt opdrachtgevers bij het realiseren van duurzame fabrieken en processen. Wij vertalen de ambities van opdrachtgevers naar slimme en maakbare ontwerpen van praktisch werkbare installaties en fabrieken die veilig zijn en voldoen aan alle strenge eisen.

Duurzame en hoogwaardige productieprocessen

Iv heeft jarenlange ervaring in de fijnchemie- en speciale chemicaliën-sector en heeft specialistische kennis van alle technische disciplines in huis. Van procesengineering, werktuigbouw en bouwkunde tot klimaat- en energietechniek en industriële veiligheid. Ook kennen wij de wettelijke normen en eisen gerelateerd aan behandeling van gevaarlijke stoffen, (brand)veiligheid en explosieveiligheid. Wij adviseren chemiebedrijven over de volle breedte. Van het aanpassen van bestaande gebouwen en installaties tot en met het integraal ontwerpen van nieuwe fabrieken en installaties. En van pilots en scale-ups tot full-blown fabrieken. Ook adviseren wij ten aanzien van assetmanagement en het duurzaam zuiveren en hergebruiken van industriewater. In kleine stapjes of met compleet nieuwe concepten.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van chemie.

Bekijk hier alle projecten binnen deze markt

Optimaal gebruik van industriewater

Het zuiveren van industriewater kan op tal van manieren, afhankelijk van de samenstelling van het water. Maar met welke oplossing haal je het optimale uit het zuiveringsproces? Iv helpt de industrie bij het in kaart brengen van de waterfootprint, onderzoekt waar het zuiveringsproces kan worden geoptimaliseerd en adviseert technologie-onafhankelijk welke oplossing het best bij het proces past en het meest oplevert in termen van duurzaamheid en (kosten)efficiëntie. We kunnen een complete waterzuiveringsinstallatie ontwerpen en waterzuiveringsoplossingen technisch inpassen in het bestaande proces van klanten. Indien gewenst begeleiden wij daarbij ook het aanbestedings- en bouwproces.

Lees meer over onze watertechnologie-expertise
Waterballet Borculo

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm