Food

Duurzame en efficiënte voedingsmiddelen-productie

De voedingsmiddelenindustrie staat voor strategische uitdagingen. Voorbeelden zijn de energietransitie, stijgende kosten, marges die onder druk staan en consumenten die steeds prijsbewuster worden en hogere eisen stellen aan voedsel. Daarnaast worden de voorschriften inzake voedselveiligheid steeds strenger. Om als voedingsmiddelenproducent concurrerend te blijven, is het zaak om te blijven innoveren en de productie zo duurzaam en efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden. Iv helpt voedingsmiddelenproducenten hierbij.

Bijdragen aan voedselzekerheid en hoge voedselkwaliteit

Iv heeft jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en adviseert fabrikanten bij de nieuwbouw en upgrade van fabrieken, magazijnen, utility’s en procesinstallaties. Onze dienstverlening varieert van integrale ontwerpen van nieuwe fabrieken tot ontwerpen van specifieke procesinstallaties, het uitvoeren van energiestudies en logistieke studies en assetmanagementadvies. We kennen de processen van voedingsmiddelenfabrikanten en zijn experts op het gebied van hygiënisch ontwerpen, voedselveiligheid, procesveiligheid, productielogistiek, hygiënezonering en alle wet- en regelgeving, normen en richtlijnen. Wij vertalen innovatieve technologieën naar hoogwaardige oplossingen die praktisch uitvoerbaar, hygiënisch en veilig zijn en voldoen aan alle strenge eisen.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van food.

Bekijk hier alle projecten binnen deze markt

Optimaal gebruik van industriewater

Het zuiveren van industriewater kan op tal van manieren, afhankelijk van de samenstelling van het water. Maar met welke oplossing haal je het optimale uit het zuiveringsproces? Iv helpt de industrie bij het in kaart brengen van de waterfootprint, onderzoekt waar het zuiveringsproces kan worden geoptimaliseerd en adviseert technologie-onafhankelijk welke oplossing het best bij het proces past en het meest oplevert in termen van duurzaamheid en (kosten)efficiëntie. We kunnen een complete waterzuiveringsinstallatie ontwerpen en waterzuiveringsoplossingen technisch inpassen in het bestaande proces van klanten. Indien gewenst begeleiden wij daarbij ook het aanbestedings- en bouwproces.

Lees meer over onze watertechnologie-expertise
Waterballet Borculo

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm