Verduurzamen fabriek Olam Food Ingredients

Olam food fabriek

Het project

Olam Food Ingredients, gevestigd in Koog aan de Zaan, heeft als doelstelling het gasverbruik van de cacaofabriek met vijftig procent te reduceren, door in een biomassa-installatie de eigen cacaodoppen te verbranden. Daarnaast wordt ook het aantal transportbewegingen fors teruggedrongen.

Iv heeft voor dit project de engineering van alle utilities en het gebouw uitgevoerd, inclusief een nieuwe hoogspannings-transformator en de krachtaansluitingen voor de boiler en aanverwante apparatuur. Ook heeft Iv gezorgd voor een geintegreerd geoptimaliseerd ontwerp.  Tevens heeft Iv het complete projectmanagement, de inkoopassistentie en het constructiemanagement verzorgd.

De uitdaging

De bouw van het project in de drassige Zaanstreek stuitte op uitdagingen in zowel het ontwerp als de planning. De grootste uitdaging tijdens de bouw was het naleven van een strikt tijdschema van de klant en het werken op een zeer beperkte bouwplaats, op de werkvloer ook wel bestempeld als ‘postzegel’.

De impact

De biomassa-installatie zal aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van het gasverbruik van de cacaofabriek. Door het terugdringen van het aantal transportbewegingen, wordt ook het verbruik van fossiele brandstoffen gereduceerd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm