Energietransitie

Het versnellen van de energietransitie

Energieneutraal worden: het is een van dé uitdagingen van dit moment. We zitten volop in de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame, hernieuwbare energiebronnen. Deze duurzame transitie brengt met zich mee dat netbeheerders het bestaande elektriciteitsvoorzieningssysteem volledig moeten herzien. Wereldwijd wordt al veel gedaan, maar we hebben nog grote uitdagingen voor ons liggen. De energietransitie moet versnellen en daarvoor moeten we ons niet laten begrenzen door de bestaande technieken en technologieën.

 

Waarborgen van duurzame en betaalbare energie

Ingenieurs spelen een belangrijke rol in het vormgeven van oplossingen die écht bijdragen aan de energietransitie. Iv bedenkt al jaren oplossingen voor het realiseren van een duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem. We zijn continu betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Zo ontwierpen we het eerste offshore windplatform en werken we mee aan het ontwerp van ’s werelds eerste offshore waterstofplatform in de Noordzee. We bouwen onze expertise steeds verder uit. We bundelen onze specialistische kennis uit de diverse markten waarin we actief zijn. Zo bedenken we innovatieve oplossingen met impact. Innovatieve oplossingen die ook echt gerealiseerd kunnen worden. Dit maakt Iv een betrouwbare partner. In alle fasen van de projectontwikkeling.

 

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten op het gebied van de energietransitie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen