Waterveiligheid

Ruimtelijke ingrepen

Deze eeuw stijgt de waterspiegel in elk geval met enkele decimeters. Dit heeft grote gevolgen voor de waterveiligheid. Het aanpassen van onze omgeving aan het veranderende klimaat vraagt om ruimtelijke ingrepen, zoals ruimte voor waterberging en versterking van regionale en primaire waterkeringen.

 

Integrale oplossingen voor een veilige leefomgeving

Iv biedt een totaalpakket met diensten zoals geotechniek, waterbouwkunde, infra, verkeerskunde, ruimtelijk meten, risicoanalyse en systems engineering. Door het ontwikkelen en toepassen van onder meer slimme sensoren, (big)datamanagement en BIM-applicaties bieden we pasklare en duurzame oplossingen die ons beschermen tegen de gevaren van water. Waar mogelijk kiezen we voor herbruikbare materialen. In onze ontwerpen streven we naar een minimale CO2-footprint tijdens de realisatie en het gebruik van de constructie en minimaliseren we het benodigde onderhoud. Zo ontwerpen we dijken bijvoorbeeld met gebiedseigen grond om het aantal transportbewegingen te reduceren. Met onze integrale aanpak en kennis van assetmanagement bieden we het meest optimale advies en ontwerp voor een veilige leefomgeving.

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk hier alle projecten op het gebied van klimaatadaptatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel