Tankterminals

Toekomstbestendige tankterminal oplossingen

In tankterminals worden grote volumes van (gevaarlijke) producten of gassen opgeslagen. Aan het ontwerp van tankterminals worden dan ook strenge eisen gesteld. Oplossingen moeten veilig, betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit zijn. Het ontwerp van tankterminals en de gerelateerde processystemen kennen verschillende uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, wijzigende wet- en regelgeving en de beschikbare ruimte in havengebieden. Iv heeft ruime ervaring in het ontwerpen van tankterminals voor de opslag van (gevaarlijke) fossiele en chemische stoffen, en stoffen gelieerd aan voedingsmiddelen. Wij zijn op de hoogte van wat er speelt in de havengebieden en kunnen hierdoor in een vroeg stadium met klanten meedenken om tot een optimaal resultaat te komen.

Betrouwbare opslag van gevaarlijke stoffen

Iv heeft alle technische expertises in huis om het volledige spectrum aan ontwerpwerkzaamheden voor tankterminals uit te voeren, inclusief jetties en waterzuiveringen. Met hoogwaardige ontwerpen, die voldoen aan alle eisen, waarborgen wij veilige en betrouwbare opslag van gevaarlijke stoffen. Naast het ontwerpen van tankterminals verrichten wij ook inspecties en adviseren wij ten aanzien van assetmanagement. Wij adviseren opdrachtgevers vanaf de haalbaarheidsfase tot en met de ingebruikname van de installaties. Ook zetten wij 3D-laserscanning in om volledig geïntegreerde, multidisciplinaire 3D-modellen voor de tankterminals te maken.

 

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van tankterminals.

Bekijk alle projecten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm