Olie en gas

Decennialange ervaring in olie & gas

In een tijdperk waarin we op grote schaal overstappen naar groene energiebronnen, moet de levering van energie aan huishoudens en de industrie gewaarborgd blijven. We ontkomen er niet aan om fossiele brandstoffen zoals olie en gas te blijven produceren, ook al zal dit op den duur in mindere mate gaan plaatsvinden. Iv heeft decennialange ervaring in de olie- en gasindustrie. We hebben het ontwerp gemaakt van vele olie- en gasplatforms en FPSO’s en adviseren opdrachtgevers ook ten aanzien van decommissioning. Onze jarenlange ervaring en specialistische kennis van alle technische disciplines maken Iv een betrouwbare partner in alle projectfasen. Of het nu de realisatie van nieuwe platforms betreft of het modificeren of ontmantelen van bestaande.

Realiseren van een uitgebalanceerde energiemix

De markt is volop in beweging. Voor het realiseren van een uitgebalanceerde energiemix is het van belang dat bestaande platforms, indien dit mogelijk en verantwoord is, zo lang mogelijk in stand worden gehouden. Hiertoe verricht Iv inspecties en verzorgen wij de engineering voor modificaties aan bestaande platforms. Met nieuwe technieken en innovaties kan olie en gas veiliger, betrouwbaarder en efficiënter worden gewonnen.

 

De komende jaren worden naar verwachting honderden olie- en gasplatforms op de Noordzee hergebruikt of ontmanteld. Dit laatste noemen we ook wel ‘decommissioning’. Iv adviseert opdrachtgevers ten aanzien van het veilig kunnen optillen en vervoeren van topsides en jackets. Specialistisch werk zoals onderzoek, offshore inspecties, gewichtsberekeningen en het bepalen van de ‘centre of gravity’ van de topside en het jacket gaat hieraan vooraf. Zo verkrijgen wij een zo compleet mogelijk beeld van het platform, voordat onder andere het gewicht bepaald kan worden en de modellen voor de lift- en transportanalyses opgesteld worden. Een basis die cruciaal is voor het succesvol ontmantelen van bestaande platforms.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van olie en gas.

Bekijk hier alle projecten in deze markt

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energie en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen