Energie en offshore

Neart Na Gaoithe

Waarborgen van een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem

We staan wereldwijd voor een enorme uitdaging: we moeten toe naar een energiesysteem waarbij nauwelijks nog CO2 vrijkomt. Een energiesysteem dat een betrouwbare en betaalbare levering van duurzame energie waarborgt. Nu en in de toekomst. En dat terwijl de vraag naar energie blijft toenemen en de beschikbare ruimte op land en zee steeds schaarser wordt. Iv bedenkt al jaren hoogwaardige oplossingen voor de offshore en energiesector. We ontwerpen offshore wind- en waterstofplatforms, drijvende platforms, olie- en gasplatforms, drijvende zonneparken, tooling en deck equipment en onshore constructies zoals elektriciteitsmasten. Ook leveren wij oplossingen voor decommissioning en modificaties van platforms. Kortom: ons dienstenaanbod voor de offshore en  energiesector is zeer breed. Iv is een betrouwbare partner in alle fasen van de projectontwikkeling.

 

Continu betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen

Offshore- en energieactiviteiten vereisen op maat gemaakte oplossingen die strategisch en zorgvuldig worden gekozen. Iv adviseert vanaf de eerste haalbaarheidsstudies tot en met het uitvoeren van alle engineering- en procurementactiviteiten binnen (EPCI)projecten. Indien gewenst verzorgen wij ook operations- en maintenancesupport. De offshore- en energiesector kent geen verrassingen voor Iv. We zijn continu betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

 

Het begon ooit met olie- en gasplatforms. In 2002 maakte Iv het ontwerp van het allereerste offshore windplatform. Sindsdien hebben we vele andere offshore windplatforms ontworpen, waaronder het Sofia HVDC platform, de Ostwind en Gennaker platforms en nu ook het 2GW IJmuiden Ver platform. Ook zijn we betrokken bij ’s werelds eerste offshore waterstofplatform in de Noordzee en hebben we een innovatief drijvend substation ontworpen. Hier hebben we inmiddels diverse patenten voor bemachtigd. Ons doel is om samen met opdrachtgevers te werken aan de beste oplossingen voor de complexe offshore en energievraagstukken waar we als samenleving voor staan.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van energie- en offshoreprojecten opgebouwd.

Bekijk hier alle projecten in deze markt

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energie en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

 

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen