Over ons

Wij zijn Iv. Wij zijn engineers. Engineers die de meest complexe vraagstukken oplossen. De grootste uitdagingen van deze tijd. Onze specialisten bedenken oplossingen voor de energietransitie. Voor het veranderende klimaat. Voor een veilige en toekomstbestendige samenleving. Zo ontwerpen we offshore wind platforms. Onderzeeboten. Maar ook de grootste sluizen ter wereld. Eigenlijk alles wat vraagt om hoogwaardige technische kennis. Geen ander ingenieursbureau is zó divers. Wij komen tot resultaten waar onze samenleving écht iets aan heeft. Dat noemen wij:
Engineering that excites. 

1949 Jaar van oprichting

15 Kantoren wereldwijd

1181 Medewerkers

54 Nationaliteiten

149,4 Miljoen euro omzet

Onze missie en visie

Missie

Uitersten bereiken in de wereld van techniek.

 

 

Visie

Met de beste mensen kiezen we in een fijne werkomgeving voor uitdagende projecten wereldwijd, die bijdragen aan een betere samenleving. We streven kwaliteit na in alles wat we doen.

Panama sluisdeur

Wat we doen, doen we goed

We doen het goed of we doen het niet. In alles wat we doen werken we secuur aan een resultaat dat voldoet aan alle eisen. Eisen van de klant, onszelf en de maatschappij. Kwaliteit zit in onze genen. Hierdoor kunnen we de meest hoogwaardige constructies ter wereld ontwerpen. We bedenken oplossingen die écht werken. Oplossingen waar de maatschappij echt iets aan heeft. Kwaliteit staat altijd bovenaan.

Samen bereiken we uitersten

Samen met elkaar én onze klanten werken we aan de beste oplossingen; sociaal en respectvol. We luisteren naar de klant. Naar de échte vraag. Waar ligt de behoefte? Waar is hulp bij nodig? We schakelen de kennis in van onze collega’s. We hebben kennis in huis van alle disciplines en uiteenlopende markten. Offshore, industrie en maritiem, maar ook infra, bouw en water. We sparren, stellen elkaar kritische vragen en we komen tot resultaat. Samen bereiken we uitersten.

We lossen het op

We zoeken naar het juiste antwoord. Voor het project. Voor de klant. Voor Iv. Maar zeker ook voor de wereld. We houden van korte lijnen en zijn pragmatisch. We gaan net zolang door tot het écht werkt. Missions impossible bestaan niet voor ons. Voor de meest ingewikkelde vragen bedenken we werkende oplossingen. En: onze oplossingen hebben resultaat. Dat resultaat, dat is voor ons wat telt. 

Sinds 1949 gek van techniek

Het begon ooit klein, op een zolderkamertje in Rotterdam, waar Henk Veth in 1949 het Ingenieurs- en Architectenbureau H. Veth oprichtte. Sinds de allereerste tekeningen die hier werden gemaakt, bedenkt Iv technische oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit. Onze medewerkers zijn technici van hoog niveau die met het grootste plezier puzzelen aan bijna onmogelijke uitdagingen. Ze voelen zich betrokken bij de (maatschappelijke) vraagstukken van opdrachtgevers en werken vanuit passie aan innovatieve oplossingen, in negen kantoren wereldwijd. Met bijna 1200 medewerkers die elk specialist zijn binnen een specifieke sector, behoort Iv inmiddels tot de top 10 van Nederlandse ingenieursbureaus.

Onze bedrijven

Iv-Offshore & Energy, Iv-Infra, Iv-Industrie, Iv-Consult, Iv-Bouw, Iv-Water, Iv-Assetmanagement, Iv-Groep, Iv Poland, Escher én Nevesbu. Waarom zoveel verschillende bedrijven onder één dak? Klantgerichtheid staat bij ons op nummer één. Onze zeer gespecialiseerde divisies spreken de taal van hun klant. Zij weten precies wat speelt binnen die specifieke markt en snappen de vraag achter de vraag. Het gevoel van kleine tot middelgrote bedrijven met korte lijntjes en weinig managementlagen, maar dan wel met het voordeel van een grote professionele organisatie die we gezamenlijk vormen. Dat is hoe Iv georganiseerd is; een specialist voor iedere markt. 

Iv-Offshore & Energy

Iv-Offshore & Energy levert het breedste scala aan offshore- en energieoplossingen. De divisie heeft een bewezen trackrecord in het ontwerpen van offshore olie & gas platformen, offshore windplatformen, FPSO’s en onshore energiefaciliteiten. Ook is de divisie betrokken bij de eerste offshore waterstofontwikkelingen in de markt. Iv-Offshore & Energy adviseert vanaf de eerste haalbaarheidsstudies tot en met het uitvoeren van alle engineering- en procurementactiviteiten binnen (EPCI)projecten en verzorgt indien gewenst ook operations- en maintenancesupport.

Iv-Infra

Iv-Infra levert integrale ontwerpen en adviezen voor de aanleg en instandhouding van droge en natte infrastructuur zoals weginfra, waterbouw, spoor, verkeer & mobiliteit, ruimtelijke inrichting en betonnen, stalen en beweegbare kunstwerken. Ook levert Iv-Infra specialistische diensten zoals ruimtelijk meten & monitoring, assetmanagement en RAMS.

Iv-Industrie

Iv-Industrie helpt opdrachtgevers op een multidisciplinaire en pragmatische wijze industriële processen te ontwikkelen tot een functionele procesinstallatie. Iv-Industrie levert innovatieve oplossingen en integrale adviezen voor de nieuwbouw en upgrade van fabrieken, installaties, utiliteiten, gebouwen en constructies.

Iv-Consult

De specialisten van Iv-Consult werken aan civiele, staalbouwkundige, werktuigbouwkundige en logistieke oplossingen voor speciale (staal)constructies. De divisie is hooggespecialiseerd in het ontwerpen van complexe stalen en werktuigbouwkundige constructies voor alle sectoren en toepassingsgebieden. Van een bijzondere beweegbare brug tot aan nieuwe offshoreconcepten of gigantische reuzenraden. Zolang het maar speciaal staal betreft: Iv-Consult vertaalt een technisch bijna onmogelijk vraagstuk naar een maakbaar ontwerp.

Iv-Water

Iv-Water is de specialist op het gebied van innovatieve oplossingen als het gaat om waterzuivering, -opslag en het bevorderen van circulariteit. Dit betreft de kwaliteit van afvalwaterstromen, intake van drinkwaterbereiding en stimulatie van hergebruik van waterstromen in de industrie.

Iv-Bouw

Iv-Bouw heeft specialistische kennis van installatietechniek, bouwkunde en constructies. Met hoogwaardige 3D-ontwerpen en de toepassing van BIM zorgt Iv-Bouw ervoor dat de gebouwgebonden installaties en constructies feilloos worden afgestemd met andere disciplines.

Iv-Heavy Industries

Iv biedt de zware industrie een compleet pakket aan diensten met meer dan 900 specialisten, ontwerpers en engineers, met als doel de zware industrie te helpen bij de transitie naar schonere, groenere en duurzamere productieprocessen, met een focus op circulariteit en CO2-reductie. Met 75 jaar ervaring en een indrukwekkend portfolio, heeft Iv gewerkt met grote staalproducenten zoals Tata Steel, Voestalpine en ArcelorMittal. Iv biedt advies, haalbaarheidsstudies, plant lay-out, detail-engineering en meer. Onze breed inzetbare, specialistische kennis kan in alle fasen van projecten worden toegepast om de keten te verduurzamen. 

Iv-Groep

Iv-Groep is het moederbedrijf van alle divisies. Bij Iv-Groep zijn alle ondersteunende diensten ondergebracht, zoals Corporate Development & Marketing, Finance & Control, HRD, HRM en ICT.

Iv-Assetmanagement

Het beheer en onderhoud van fysieke assets moet duurzaam en tegen minimale risico’s en kosten plaatsvinden. De uitdaging is om de optimale balans te vinden tussen prestaties, risico’s en kosten. Iv-Assetmanagement levert integraal advies aan asset owners en assetmanagers in de (proces)industrie, gebouwen, offshore & energie en de maritieme sector.

Iv Poland

Iv Poland is een expert op het gebied van technologisch geavanceerde oplossingen voor elektrische systemen, laagspanningssystemen, automatiseringstechniek en gebouwbeheersystemen, en biedt hoogwaardige ontwerp- en implementatiediensten.

Escher

Escher Process Modules is gespecialiseerd in procestechnologie. Escher ontwerpt, fabriceert, verpakt en levert advies voor procesvaten, verbrandingssystemen en olie- en gasbehandelingssystemen.

Nevesbu

Nevesbu is als scheepsbouwkundig ingenieursbureau gespecialiseerd in de maritieme sector. Nevesbu levert al sinds 1935 specialistische ingenieursdiensten voor de nieuwbouw en instandhouding van onderzeeboten, marineschepen, drijvende offshore energie units en speciale schepen om zodoende een bijdrage te leveren aan veiligheid en welvaart vanaf zee.

Onze directie

Onze directie is verantwoordelijk voor het bepalen en realiseren van de doelstellingen, de strategie en het beleid van het bedrijf. Ook leiden zij algemene zaken. De directie van Iv bestaat uit de volgende vier leden (v.l.n.r.):

 

  • Ewout Borg, CFO
  • Maarten van de Waal, CEO en fungeert als voorzitter van het directieteam
  • Wouter van der Wiel, COO en tevens divisiedirecteur Infra
  • Fedor van Veen, COO en tevens divisiedirecteur Offshore & Energy

 

De dagelijkse leiding van onze divisies is in handen van onze divisiedirecteuren.

De directie van Iv, v.l.n.r. Ewout Borg, Maarten van de Waal, Wouter van der Wiel en Fedor van Veen