Spoor

Een duurzaam en toekomstbestendig spoor

De vraag naar duurzame mobiliteit groeit. De verwachting is dat deze groei de komende jaren aanhoudt. Tegelijkertijd stellen treinreizigers steeds hogere eisen aan het openbaar vervoer en wordt ook de wet- en regelgeving steeds strenger. Om een toekomstbestendige spoorinfrastructuur te realiseren, met perrons die voor iedereen toegankelijk zijn, wordt volop gewerkt aan het bouwen en onderhouden van nieuwe en bestaande spoorwegen, stations en civiele kunstwerken. Iv werkt samen met spoorbeheerders en aannemers aan het veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en toegankelijker maken van het spoornetwerk. Daarbij richten wij ons op vier pijlers: baanbouw & spoorwerk, stations, spoorse kunstwerken en omgevingswerken.

Integrale ontwerpen en assetmanagement advies

Iv levert een totaalpakket voor de aanleg, het beheer en onderhoud van het spoor en de stations. Zo maken we ontwerpen van perronvernieuwingen, (circulaire) bovenbouwvernieuwingen en kunstwerken en verzorgen we het projectmanagement en omgevingsmanagement. Ook verrichten we (normen)inspecties en metingen en helpen wij opdrachtgevers bij het verbeteren van de datakwaliteit om inzicht te krijgen in de staat van assets, zodat onderhoud effectiever kan worden gepland, er minder storingen plaatsvinden en onderhoudsbudgetten beter worden beheerst. We hebben specialistische kennis van alle relevante disciplines en adviseren vanaf de verkenningsfase tot de ontwerpfase, het bestek en de uitvoering. Met duurzame en slimme oplossingen dragen we bij aan het realiseren van een betrouwbaar en toekomstbestendig spoor en toegankelijke stations waar iedere reiziger veilig en zelfstandig gebruik van kan maken.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk track record van projecten opgebouwd op het gebied van spoor.

Bekijk alle projecten binnen deze markt

In control met prestatie- en risicogestuurd assetmanagement

Het beheer en onderhoud van assets moet duurzaam en tegen minimale risico’s en kosten plaatsvinden. De uitdaging is om de optimale balans te vinden tussen prestaties, risico’s en kosten. Hoe maak je de juiste afwegingen en verantwoorde keuzes? Iv helpt opdrachtgevers hierbij. Van systems engineering, risicoanalyse en RAMS tot wiskunde en bedrijfskunde: Iv heeft alle vereiste kennis onder één dak. Aangevuld met specifieke kennis van het (faal) gedrag van assets, kunnen opdrachtgevers rekenen op een totaalpakket, waarbij zowel de harde als de zachte kanten van assetmanagement aandacht krijgen.

Lees meer over onze assetmanagementdiensten
Drone-inspectie Vlakebrug

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel