Waterstof

Hydrogen offshore substation

Pionieren in waterstofoplossingen

Waterstof biedt kansen om de uitdagingen van de energietransitie aan te pakken. Vooral voor de industrie is hier een belangrijke rol weggelegd. Het kan op veel plekken in de wereld worden gemaakt. De uitdaging is echter om waterstof goed op de juiste plekken te krijgen. Wanneer waterstof van A naar B wordt getransporteerd, gaat onderweg veel energie verloren. Maar, er wordt gewerkt aan oplossingen hiervoor. Ook Iv werkt aan deze oplossingen. Net als in de offshore windsector zijn we ook op het gebied van waterstof betrokken bij de eerste ontwikkelingen in de markt. We passen onze brede kennis uit de verschillende markten toe in de advisering van haalbaarheidsstudies en binnen (EPCI)projecten.

Waterstofproductie op land en op zee

Bij Iv werken we aan geavanceerde oplossingen voor het produceren van groene waterstof op zee. Hierbij wordt windenergie omgezet in waterstof. Waterstof kan in het bestaande offshore aardgasnetwerk worden geïnjecteerd en getransporteerd. Er zijn dus niet direct nieuwe pijpleidingen nodig om de op zee opgewekte energie naar wal te transporteren. Dit biedt kansen om bestaande platforms te gebruiken voor de offshore productie van waterstof. Ook hebben we een technologie ontwikkeld voor het decentraal produceren van groene waterstof uit ammoniak. Met onze technologie kan waterstof dichter bij de eindgebruiker worden geproduceerd. Denk aan de industrie, binnenvaart, transportbedrijven of tankstations. Hierdoor is transport door vrachtwagens niet nodig, wat indirect bijdraagt aan duurzaamheid.

Projecten in deze markt

Hoewel de productie van groene waterstof nog in de kinderschoenen staat, heeft Iv Inmiddels gewerkt aan diverse projecten op het gebied van waterstof. 

Bekijk alle projecten

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energie en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen