Offshore wind

Al betrokken sinds de eerste offshore windontwikkelingen

Het aanbod van offshore windenergie moet wereldwijd omhoog. Naar verwachting zullen naast de particuliere verbruikers ook de zware industrie en transportsector de vraag naar groene elektriciteit gaan opstuwen. Om de hoge leveringszekerheid te kunnen blijven waarborgen zijn nieuwe verbindingen nodig. Met een nog grotere capaciteit. Een belangrijk uitgangspunt bij het opschalen van het aanbod van offshore windenergie is dat energie betaalbaar moet blijven. Ook moet de impact op het milieu minimaal zijn.

 

De volgende stap in offshore windenergie

Iv is al sinds de allereerste ontwikkelingen in 2002 in de offshore windsector betrokken. We maakten het ontwerp van vele offshore windplatformen, waarmee miljoenen huishoudens worden voorzien van duurzame energie. Voorbeelden zijn Dolwin Alpha, Borssele en Ostwind & Gennaker. En nu maken we de ontwerpen van de ‘nieuwe generatie’ offshore windplatformen. Platformen met een nóg groter vermogen, zoals het IJmuiden Ver platform. Ook hebben we een innovatief concept ontworpen van een drijvend offshore substation. Een concept waar we diverse patenten voor hebben ontvangen. Kortom: ons dienstenaanbod in de offshorewindsector is zeer breed. We hebben specialistische kennis van HVDC/AC-platformen, windturbinegenerators, drijvende transformatorplatformen, control & communicatie en handling equipment voor het (de)installeren van offshore materieel. We adviseren van haalbaarheidsstudies tot en met het uitvoeren van alle engineering- en procurementactiviteiten binnen (EPCI)projecten. Ook leveren we operations- en maintenancesupport.

 

Projecten

Iv werkt wereldwijd aan bijzondere projecten die van groot belang zijn voor de maatschappij. Van offshore windplatformen, unieke bruggen en ’s werelds grootste sluisdeuren tot gebouwen, fabrieken, waterzuiveringen, containerkranen en meer. We leveren hoogwaardige en maakbare oplossingen voor vraagstukken van iedere omvang en complexiteit.

Bekijk alle projecten op het gebied van energietransitie

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen