2 GW platformen TenneT

Het project

De ontwikkeling van de grootste offshore netaansluiting met een spanning van 525 kilovolt is een technische uitdaging. Het platformontwerp van Iv gaat bijdragen aan een nieuwe standaard voor de toekomstige 2 gigawatt HVDC-platformen van TenneT. Het grote vermogen en het feit dat de techniek offshore nog niet eerder is toegepast, maken dit project uniek. 

 

De uitdaging

Het creëren van HVDC-platformen op basis van deze spanningstechniek voor de IJmuiden Ver windparken vergt innovatie en engineeringexpertise. Deze platformen met een vermogen van 2 gigawatt zullen voor het eerst wereldwijd de 525 kV-spanningstechniek toepassen. Iv zal zowel technische als milieugerelateerde aspecten in overweging nemen, zoals de ‘Lowest Levelized Costs of Energy (LCOE)’ en natuurverbetering. Het doel is om een betaalbaar ontwerp te ontwikkelen dat duurzame elektriciteit levert en tegelijkertijd bijdraagt aan het versterken van de natuurlijke omgeving.

De impact

Met het vermogen van 2 gigawatt kunnen deze platformen ongeveer vier miljoen huishoudens voorzien van groene stroom, wat overeenkomt met de helft van de particuliere huishoudens in Nederland. Bovendien zal het gebruik van de 525 kV-spanningstechniek en het natuur inclusieve ontwerp een nieuwe standaard zetten voor toekomstige offshore energieprojecten. Iv’s technische expertise en betrokkenheid bij dit project dragen bij aan de verdere ontwikkeling van duurzame elektriciteit in Nederland en daarbuiten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen