Farma

Oplossingen voor de farmaceutische industrie

De energietransitie, de wereldwijde vraag naar innovatieve en betaalbare medische producten en de verschuiving die we momenteel zien in het type producten: het zijn grote uitdagingen die van de farmaceutische industrie vragen om kritisch naar hun productieprocessen en fabrieken te kijken. Om van meerwaarde te blijven, is het belangrijk om veranderingen in de markt te omarmen. De farmaceutische industrie wordt uitgedaagd om processen en gebouwen te verduurzamen, processen anders in te richten of juist andere producten te produceren. Iv helpt opdrachtgevers bij het vormgeven van deze transitie. Wij vertalen de ambities van klanten naar praktische oplossingen voor een duurzame, veilige en efficiënte productieomgeving. Dit strekt zich van bouwkundige en constructieve oplossingen tot hygiënezoneringen en logistiek. Ook levert Iv assetmanagementadvies.

Bouwen op jarenlange kennis en ervaring

Iv heeft jarenlange praktische ervaring binnen de farmaceutische industrie en levert multidisciplinair advies op basis van system engineering voor de nieuwbouw en upgrade van faciliteiten, procesinstallaties, verpakkingslijnen, laboratoria, cleanrooms, clean utilities, productielogistiek en zonering. Dit alles met een grondige kennis van de kwaliteitsnorm ‘Good Manufacturing Practice’ (GMP) en de vereiste verificatie en validatiedocumentatie en activiteiten om dergelijke projecten in één keer succesvol uit te voeren. Dit resulteert in een gekwalificeerde en gevalideerde oplossing die geschikt is voor het beoogde gebruik.

Projecten in deze markt

Door de jaren heen hebben we een aanzienlijk trackrecord van projecten opgebouwd op het gebied van farma.

Bekijk hier alle projecten binnen deze markt

Optimaal gebruik van industriewater

Het zuiveren van industriewater kan op tal van manieren, afhankelijk van de samenstelling van het water. Maar met welke oplossing haal je het optimale uit het zuiveringsproces? Iv helpt de industrie bij het in kaart brengen van de waterfootprint, onderzoekt waar het zuiveringsproces kan worden geoptimaliseerd en adviseert technologie-onafhankelijk welke oplossing het best bij het proces past en het meest oplevert in termen van duurzaamheid en (kosten)efficiëntie. We kunnen een complete waterzuiveringsinstallatie ontwerpen en waterzuiveringsoplossingen technisch inpassen in het bestaande proces van klanten. Indien gewenst begeleiden wij daarbij ook het aanbestedings- en bouwproces.

Lees meer over onze watertechnologie-expertise
Waterballet Borculo

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm