Ontwerp support isotopenreactor PALLAS

Locatie van Pallas

Het project

In Petten wordt gewerkt aan een nieuwe medische isotopenreactor, de PALLAS-REACTOR. Deze zal de bestaande High Flux Reactor vervangen. In opdracht van het Argentijnse bedrijf ICHOS voert Iv ontwerpsupport uit tijdens de basic- en detail-engineering-fase en ontwikkelt daarbij een groot aantal ontwerp-werkpakketten. Verder bereidt Iv de contractering voor uitvoering en inbedrijfstelling (commissioning) voor.

De uitdaging

Ontwerpen binnen de nucleaire sector betekent voldoen aan de hoge veiligheidseisen op dat gebied. Daarbij moet er worden voldaan aan (inter)nationale veiligheidseisen en de Kernenergiewet. Ook binnen het ontwerptraject en het uitwerken van de werkpakketten is daar binnen Iv speciale aandacht voor. Daarnaast is uitgebreide kennis van en ervaring met system-engineering vereist.

De impact

Het ontwerp van de PALLAS-REACTOR is een voorbeeld als het gaat om duurzaamheid en digitaal geïntegreerd ontwerpen. Wereldwijd zijn dagelijks 30.000 mensen afhankelijk van de productie van medische isotopen uit Petten. Daarmee kunnen patiënten worden behandeld en onderzocht met radioactieve stoffen op nucleaire afdelingen van ziekenhuizen. De PALLAS-REACTOR levert als mondiale topproducent een belangrijke bijdrage aan nucleaire geneeskunde en onderzoek.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm