500MW H2 – North Sea Energy

Het project

Het proces van offshore windenergie naar waterstofgas biedt voordelen zoals eenvoudiger en kostenefficiënter transport en opslag van elektriciteit. Iv heeft daarom een platform van 500 MW ontworpen dat jaarlijks 85 kiloton waterstof kan produceren.

De uitdaging

Deze opdracht omvat process design, integratie van elektrolysesystemen, Balance of Plant en het platformontwerp. Dit groene alternatief kan in één dag genoeg waterstof genereren om meer dan 300.000 waterstofauto’s ruim 100 kilometer te laten rijden. Met toenemende afstand tussen offshore windparken en de kust ontstaat de uitdaging om hernieuwbare energie efficiënt aan land te brengen. Traditionele elektriciteitstransportmethoden stoten op beperkingen bij piekbelastingen. Dit vraagt om innovatieve oplossingen om groene energie te integreren in duurzame systemen.

De impact

Het platform voor waterstofproductie op zee is een cruciale stap naar duurzame energietransitie. Het maximaliseert de potentie van offshore windenergie, verbetert energieopslag en -transport en draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Deze innovatieve aanpak zet een belangrijke stap naar groene energie-integratie op zee en draagt bij aan het streven naar duurzaamheid en een schonere toekomst.

Technische data

Afmetingen
Topside: 30 x 80 x 40m 

 

Gewicht
Topside 11.000 mT

Jacket 6.500 mT

Piles: 4.000 mT

 

Waterdiepte: 45m

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen