Neart Na Gaoithe

Het project

De groeiende offshore windsector vraagt om lichte, efficiënte en kosteneffectieve HVAC-offshore substation platformen. Iv pakte deze uitdaging aan en ontwikkelde een nieuw concept om aan deze behoeften te voldoen, wat resulteerde in het winnen van het project voor het ‘Neart Na Gaoithe’ windpark voor de kust van Schotland.

De uitdaging

Technisch sterke ontwerpen kunnen soms te zwaar en duur zijn. Iv ontwierp een transformatorplatform met essentiële hulpsystemen en een modulaire structuur. Dit lichte en flexibele ontwerp kan efficiënt worden samengesteld op basis van losse modules, waardoor aan de technische wensen van klanten wordt voldaan.

De impact

Het ‘Neart Na Gaoithe’ windpark zal 420-450 MW elektriciteit opwekken, genoeg om een half miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Met hun lichte en efficiënte substation-ontwerp hebben ze de weg geëffend voor de verdere ontwikkeling van offshore windenergieprojecten, waarbij de nadruk ligt op kostenbesparing, technische efficiëntie en duurzaamheid.

Technische data

Afmetingen
Topside 36 x 26 x 20 m

Jacket: 41 m + hoogte van de buckets 12 m

 

Gewicht
Topside: 1200 mT

Jacket: 1261 mT

 

Waterdieptevariatie tussen (-)28,6m en (-)29,8m

Aantal offshore substations: 2

Aantal windturbinegeneratoren: 54 x 8,4 MW

Vermogen: 450 MW

Accommodatie: 12 POB

 

Klant: EDF Energy Renewables (EDF-ER)

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen