Thor transformatorplatform

Thor

Het project

Het Thor offshore windpark in de Oostzee heeft een geplande capaciteit van meer dan 1.000 MW. Het wordt het grootste offshore windpark van Denemarken tot nu toe en het is de eerste van drie windmolenparken uit de Energy Agreement (2018). Iv is als subcontractor van HMS Offshore Energy verantwoordelijk voor het ontwerp en de integratie van de topside en het jacket van het offshore transformatorplatform, dat elektriciteit vanuit 72 windmolens naar het vasteland stuurt.

De uitdaging

De windmolens van het Thor windmolenpark hebben elk een vermogen van 15 Megawatt. Met dit grote vermogen moet meer equipment in het platform worden geïntegreerd. Dat betekent tot in de kleinste details spelen met de beschikbare ruimte om al het equipment een plek te geven en alle systemen (de interfaces) te koppelen. Dit vereist een unieke aanpak en maatwerkoplossingen, omdat elk platform specifiek is afgestemd op de eisen en wensen van de opdrachtgever en de beschikbaarheid van leveranciers.

De impact

Het offshore windmolenpark komt te liggen voor de westkust van Denemarken in de Noordzee, ongeveer 22 kilometer van Thorsminde aan de westkust van Jutland. Wanneer het Thor windpark volledig operationeel is, kan het genoeg groene elektriciteit produceren om anderhalf miljoen Deense huishoudens van groene energie te voorzien. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het bevorderen van een toekomst met groene energie.

Wil je meer weten over onze dienstverlening of projecten?

Fedor gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via
088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen