HVAC Borkum Riffgrund

Het project

Met een totale capaciteit van 450 MW wordt het door Iv ontworpen Borkum Riffgrund 2 HVAC transformatorstation ingezet als verzamelpunt voor de energiegeneratie van omliggende windturbines. Iv verzorgde de detailengineering en inkoop van de utility-systems voor de topside en de werkplaatstekeningen voor het jacket en de topside.

De uitdaging

Om zo min mogelijk energieverlies te hebben, moet de energie van de windturbines efficiënt verzameld worden en omgezet worden naar een hoger spanningsniveau: van 33 naar 155 kV. Vervolgens wordt de hoogspanningsstroom getransporteerd naar het HVDC-converterplatform DolWin Alpha, ook geplaatst op het Duitse gedeelte van de Noordzee.

De impact

Het Borkum Riffgrund 2 HVAC transformatorstation speelt een grote rol in het leveren van CO2-neutrale elektriciteit voor circa 500.000 huishoudens. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen draagt dit project bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een meer duurzame energievoorziening.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

 

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen