Cargill Roger – uitbreiding chocoladefabriek

Stukjes en schaafsel van lekkere chocoladerepen op grijze tafel, plat gelegd

Het project

In Deventer is de bestaande chocoladefabriek van Cargill uitgebreid met een moderne nieuwe productie-eenheid.  

 

Iv heeft de engineering uitgevoerd op het gebied van proces-, piping-, mechanical,  elektrotechniek en instrumentatie. Bovendien was Iv verantwoordelijk voor de coördinatie van het geïntegreerde ontwerp in samenwerking met de bouwkundig aannemer, contractanten en leveranciers. Iv heeft een volledig geïntegreerd 3D-ontwerp ontwikkeld en gebruikgemaakt van slimme Piping & Instrumentation Diagrams (P&ID’s) om alle essentiële ontwerpgegevens in één document samen te voegen. Daarnaast heeft Iv de technische aspecten van de inkoop behandeld. 

De uitdaging

De complexiteit ligt in het naadloos integreren van alle gebouwen en installaties, met specifieke aandacht voor veiligheid, bedienbaarheid en onderhoud. Voedselveiligheid speelt een belangrijke rol, waarbij het ontwerp ervoor moet zorgen dat alle installaties rondom te reinigen zijn en er geen voedselresten in de leidingen achterblijven. Een groot deel van de uitbreiding vond plaats binnen in het bestaande tankenpark en productieruimten. Het omgaan met deze technische en operationele puzzel vereist excellente communicatie, zorgvuldigheid en een hoge mate van detail in het ontwerp. Mede door een goede balans tussen flexibiliteit, structuur en projectbeheersing kijken we terug op een succesvol project.  

De impact

De uitbreiding van de Cargill chocoladefabriek heeft een positieve invloed op de productiecapaciteit, de efficiëntie van bestaande en nieuwe lijnen, en zorgt voor uitbreiding van mogelijkheden om speciale producten te maken. Dit project leidt tot een meer gestroomlijnde productieflow en verhoogt de mogelijkheden voor innovatie binnen de chocoladeverwerking. Bovendien dient de samenwerking tussen verschillende disciplines en partijen als een voorbeeld voor het oplossen van complexe industriële vraagstukken. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie,  gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm