Nieuwe fabriek Emmi

Het project

Het Zwitserse moederbedrijf Emmi richt zich op het leveren van vooraanstaande merken en nichemarkten in de zuivelsector. Emmi had de behoefte om de productiecapaciteit in Nederland te vergroten met een nieuwe fabriek tegenover de bestaande fabriek in Etten-Leur. Iv heeft in opdracht van Emmi het engineering-, inkoop- en constructiemanagement uitgevoerd, vanaf het begin van het masterplanontwerp tot aan de oplevering van de fabriek. 

De uitdaging

De nieuwe fabriek moest voldoen aan strenge voedselveiligheids- en duurzaamheidseisen, terwijl ook de integratie met de bestaande faciliteit en het behoud van operationele synergiën een complexe taak waren. Iv nam het volledige EPCM-contract op zich. Dit omvatte engineering, inkoop, constructiemanagement en technische documenten voor vergunningen. De samenwerking tussen Iv, Emmi en leveranciers was essentieel voor het ontwikkelen van een integraal ontwerp dat voldeed aan de hygiënestandaarden en duurzaamheidsdoelstellingen van Emmi.

De impact

Het resultaat van het project is een moderne en duurzame fabriek, voor het drogen van geitenmelk, die voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsnormen en een efficiënte energievoorziening. De fabriek is uitgerust met een integraal warmtepompsysteem en andere duurzame voorzieningen, waardoor deze bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Emmi. Door nauwe samenwerking tussen Iv en Emmi, evenals het benutten van synergiën tussen de bestaande en nieuwe faciliteit, werd het project binnen de gestelde planning en ondanks uitdagingen van COVID-19 succesvol afgerond. De fabriek zal bijdragen aan de groei van de geitenmelkpoedermarkt en versterkt Emmi’s positie in de zuivelsector.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm