Upgrade van reductietoren 4 voor BASF

Nieuwe installatie wordt ingeladen in het gebouw bij BASF

Het project

Als onderdeel van het Focat-project is, bij BASF-productievestiging in De Meern, reductietoren 4 geüpgraded om te voldoen aan wet- en regelgeving en aan end-of-life vereisten. In deze torens worden metaalhoudende deeltjes in batches behandeld met hete gassen om ze katalytisch actief te maken.

 

Iv heeft de FEED en detailengineering van de upgrade van de apparatuur en alle utilities uitgevoerd. Er werd gebruik gemaakt van 3D-modellering om de bestaande installatie in kaart te brengen en aanpassingen te ontwerpen. Het ontwerp omvatte onder andere mechanical, piping en structural aspecten, evenals civiele aanpassingen voor de infrastructuur van de installatie.

 

Iv heeft tevens werkpakketten samengesteld voor verschillende marktpartijen en gedurende het inkoopproces technische ondersteuning geboden. Zo was Iv actief betrokken bij het selecteren van aannemers en hebben de technische aspecten van de biedingen beoordeeld. Tijdens de uitvoeringsfase heeft het team constructiemanagement en technische ondersteuning geleverd.

De uitdaging

Het betrof een brownfield installatie, waarbij nieuwe onderdelen moesten worden geïntegreerd in een bestaand gebouw. Het openen van een dicht gebouw vergde speciale aandacht om instorting te voorkomen. Daarbij kwam de uitdaging van het naadloos passend maken van nieuwe elementen in de bestaande situatie, inclusief alle aanwezige leidingen en kabelbanen. Het opstellen van een gedetailleerd montageschema was van cruciaal belang om de installatie succesvol te realiseren, ondanks de vele beperkingen.

De impact

De renovatie was noodzakelijk vanwege de verouderde apparatuur en droeg bij om te voldoen aan de actuele veiligheidsnormen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm