VRI optimalisatie

Het project

De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor zo’n 270 verkeersregelinstallaties (VRI’s). De komst van intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) biedt nieuwe mogelijkheden voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, doorstroming en CO2-reductie.

De uitdaging

Hoe passen iVRI’s in beleidsplannen en hoe worden doelen effectief gerealiseerd? Iv adviseert wegbeheerders van beleid tot aanschaf, installatie en beheer van iVRI’s met specialistische kennis van verkeerskunde. Iv brengt de meerwaarde van iVRI’s in kaart door beleidsuitgangspunten te vertalen naar eisen en gebruiksscenario’s. We begeleiden het inkoopproces, controleren werkzaamheden en ontwerpen iVRI’s vanuit beleidsdoelen voor doorstroming, verkeersveiligheid en milieu. Het verkeerskundig beheer omvat monitoring, optimalisatie en cyclisch beheer van iVRI’s.

De impact

Door de expertise van Iv krijgen wegbeheerders inzicht in de meerwaarde van iVRI’s en kunnen ze deze effectief implementeren in beleid en praktijk. Hierdoor kunnen verkeersveiligheid en doorstroming verbeteren en draagt het bij aan CO2-reductie in het verkeer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel