Reconstructie Zandkreekdam

Het project

Over de twee sluishoofden van de Zandkreekdam loopt de provinciale weg N256. Het verkeer op deze weg wordt geregeld door een verkeersregelinstallatie. De oude verkeersregelinstallatie had zijn technische levensduur bereikt en moest worden vervangen door een nieuwe installatie. Iv heeft in opdracht van Provincie Zeeland het proces begeleid naar een nieuw geïntegreerde verkeersinstallatie op de Zandkreekdam. Onze rol omvatte het uitwerken van de functionele en technische eisen, het opstellen van contractdocumenten, het begeleiden van het aanbestedingsproces en het bieden van deskundig advies tijdens de uitvoering van het project. Ook voerden we controles uit op het contract, de installaties, het testen en de ingebruikname van de nieuwe verkeersinstallatie.

De uitdaging

Een uitdaging in dit project was het vervangen van de verouderde verkeersregelinstallatie met minimale verstoring van het verkeer op de N256, terwijl ook een nieuwe bypass werd aangelegd voor landbouwverkeer. Ook deze bypass mocht Iv ontwerpen.

De impact

Iv heeft bijgedragen aan een soepele uitvoering van het project door het opstellen van gedetailleerde contractdocumenten en het bieden van deskundig advies tijdens de uitvoering. Het resultaat was een verbeterde verkeersafwikkeling op de N256 en een veiligere infrastructuur voor alle weggebruikers.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel