Optimaliseren van verkeersstroom op de N208 Haarlem

Het project

De N208 in Haarlem is een belangrijke provinciale verkeersader met een aanzienlijke hoeveelheid doorgaand verkeer, evenals kruisend (fiets)verkeer vanuit omliggende wijken zoals Aerdenhout, Bloemendaal en Overveen. Dit resulteert in verkeersopstoppingen bij verschillende kruispunten langs de weg, waarbij doorgaand verkeer tot wel acht verkeerslichten tegenkomt. Door gebrek aan coördinatie tussen deze verkeerslichten varieerden de reistijden op het traject aanzienlijk, afhankelijk van het aantal keer dat weggebruikers moesten wachten. Iv heeft in opdracht van provincie Noord-Holland een groene golf ontworpen en geïmplementeerd in de bestaande VRI-regelingen op de N208.

 

De uitdaging

De uitdaging was om de verkeersstroom op de N208 te optimaliseren, waardoor de doorstroming verbeterde en reistijden werden verkort. Het doel was om een groene golf te ontwikkelen en te implementeren die niet alleen de doorstroming van het doorgaande verkeer verbeterde, maar ook de veiligheid van voetgangers bij het oversteken vergrootte.

De impact

De groene golf heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de verkeersafwikkeling op de weg. Door de groene golf hoeft verkeer op de N208 minder vaak te stoppen bij verkeerslichten, waardoor de totale reistijd aanzienlijk is verminderd. Bovendien is door het optimaliseren van de verkeerslichtenregeling ook het oversteken voor voetgangers veiliger geworden, wat bijdraagt aan de algehele verkeersveiligheid op de weg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel