Een nieuwe Entree in hartje Amsterdam

Het project

Prettig, veilig en goed bereikbaar: Amsterdam Centrum krijgt een nieuwe entree. Met meer water, minder auto’s en meer ruimte voor voetgangers en fietsers. De centrumzijde van Amsterdam Centraal wordt over de hele breedte van het stationseiland volledig vernieuwd. Iv verzorgt de gehele ontwerpcoördinatie en maakt het ontwerp van het maaiveld, de ondergrondse fietsenstalling, kadeconstructies, bruggen en het tramontwerp.

De uitdaging

Het project ‘De Entree’ in hartje Amsterdam, met zijn drukke en dynamische omgeving, vormt een uitdaging voor het integrale ontwerp vanwege de vele raakvlakken tussen disciplines en stakeholders. Puzzelen op de vierkante meter met behoud van het dagelijkse leven in het drukste punt van de stad vereist precisie en beheersing. Iv heeft gekozen voor een ‘hufterproof’ ontwerp met bewezen oplossingen. Het volledige project, inclusief de ondergrondse fietsenstalling, is in 3D ontworpen en ‘virtueel gebouwd’ in een 4D BIM-model om clashes te voorkomen. Intensieve samenwerking met verschillende partijen en een Eisen Clash Analyse zorgen voor effectieve beheersing van de vele raakvlakken.

De impact

Het integrale ontwerp van ‘De Entree’ heeft een maatschappelijke impact door het verbeteren van de infrastructuur, zoals de vernieuwing van tram- en metro-infra, de ondergrondse fietsenstalling voor 7000 fietsen en de optimalisatie van de Prins Hendrikkade. De verbeteringen dragen bij aan een betere doorstroming en mobiliteit voor de dagelijkse stroom van 300.000 mensen die het drukke gebied doorkruisen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel